Stridii cu dressing Bloody Mary
Ingrediente (12 bucăți)
60 ml | suc de roșii |
1 lingură | ierburi proaspete tocate (busuioc, oregano, cimbru, pătrunjel, tarhon) |
1/2 | roșie mică |
1/2 | tulpină de țelină |
1/4 | ceapă roșie mică |
1/4 linguriță | sos Worcestershire |
1/4 linguriță | sos Tabasco |
1 lingură | votcă (opțional) |
12 | stridii proaspete mari, pe jumătăți de cochilie |
piper negru, proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 200ºC/treapta 6. Într-un castronel, se combină sucul de roșii cu ierburile aromatice; se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară.
- 2
Într-un bol mic, se amestecă sucul strecurat anterior, roșia, țelina și ceapa tăiate cubulețe, cele două sosuri, piperul și votca (opțional).
- 3
Se aranjează stridiile pe un platou mare, termorezistent. Se stropește fiecare stridie cu câte 1 linguriță din dressing. Se introduce un grătar metalic într-o tavă înaltă pentru copt, apoi se așază deasupra platoul cu stridii.
- 4
Se toarnă apă clocotită în tavă, până imediat sub nivelul grătarului. Se acoperă totul cu folie de aluminiu, răsucind-o sub margini, astfel încât aburii să rămână în interior pe parcursul coacerii. Se introduce tava în cuptor și se lasă 3-6 minute, în funcție de mărimea scoicilor.
- 5
Se înlătură atent folia și se servesc stridiile imediat.