Steak rib-eye de vita la gratar cu cartofi salardaise
Ingrediente (6 porții)
1 kg | carne de vită rib-eye |
500 g | cartofi |
600 g | ceapă albă |
400 g | bacon |
100 g | unt |
20 g | pătrunjel |
20 g | cimbru proaspăt |
10 ml | ulei |
10 g | sare |
8 g | piper |
Preparare
- 1
Înainte să se porționeze carnea pentru șase persoane, steakul de rib-eye se scoate din frigider și se lasă afară la temperatura camerei pentru a se frăgezi. Între timp se pregatesc cartofii. Se ia o mandolină pentru legume și se taie cartofii în fâșii după care se prăjesc într-o baie de ulei până devin crocanți.
- 2
Dupa, se scot și se așează pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ului. După ce se scot catofii de la prăjit, separat într-o tigaie se pun la călit cu puțin unt baconul tăiat mărunt, ceapa albă, cimbrul proaspăt peste care se adaugă cartofii iar la final se presară patrunjelul.
- 3
Pentru steak se încinge bine o tigaie grill unde se prajește carnea de vită pe ambele parți timp de 2-3 minute pentru a fi rumenită pe ambele părți apoi se adaugă la cuptorul încins la 170°C pentru încă 4-5 minute.
- 4
Când carnea este gata, aceasta se montează pe o farfurie și se adaugă garnitura. Ca și garnitură se poate opta pentru o salată verde sau murături asortate.