Spată de porc cu sos oyster și orez
Ingrediente (6 porții)
ardei gras | |
morcovi | |
ceapă verde | |
ulei de măsline | |
usturoi | |
ghimbir proaspăt | |
sare | |
piper |
Util
-
Recomandare: Carnea devine mai fragedă dacă atunci când este scoasă de la frigider, este lăsată să ajungă la temperatura camerei înainte de preparare.
Preparare
- 1
Pentru o friptură fragedă, carnea se spală și se taie fâșii, se condimentează cu sare, piper apoi se pune în tavă cu un pic de ulei de masline, sos oyster, ceapa verde și se lasă la cuptor pentru 20 minute.
- 2
Când friptura este aproape gata se încinge o tigaie în care adaugăm carnea pentru a prinde o culoare frumoasă peste care adăugăm legumele: ceapa, morcovul, ardeiul gras urmat de condimente și anume usturoiul tocat mărunt și ghimbirul proaspăt dat pe răzătoare. Se adaugă puțină apă și se lasă totul la fiert până ce carnea este gata cu totul.
- 3
Simultan, se fierbe orezul. Când orezul este fiert se adaugă patrunjelul tocat mărunt peste care se adaugă sare și piper.
- 4
Carnea, legumele și sosul se servesc împreună, calde, alături de ciuperci.