Spaghete din morcov și dovlecel cu sos de roșii
Valori nutritive
(Per porție)-
196.1/820.4kcal / kJ
-
15.55 gcarbo-hidrați
-
6.1 gproteine
-
13.8 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
196.1/820.4 kcal/kJ,
15.55 g carbo-hidrați,
6.1 g proteine,
13.8 g grăsimi
Ingrediente (1 Porție)
Pentru spaghete:
70 g | morcov |
70 g | dovlecel |
Pentru sosul de roșii:
10 g | roșii deshidratate |
20 g | ardei gras roşu |
1 cățel | usturoi |
50 g | caju hidratat |
1 lingură | ulei de măsline |
4 frunze | busuioc proaspăt |
0.5 linguriță | cimbru |
1 vârf de linguriță | sare |
1 vârf de linguriță | piper |
30 g | roșii proaspete |
Decor:
3 frunze | busuioc proaspăt |
2 | roșii cherry |
pătrunjel proaspăt |
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Caju-ul se spală într-un jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosit în reţetă, se clăteşte foarte bine în mai multe ape. Apa în care a stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Cu ajutorul spiralatorului, se formează spaghetele din morcovi şi dovlecei.
- 3
Se mixează ingredientele pentru sos: roşiile, roşiile deshidratate, ardeiul gras roșu, usturoiul, caju-ul, uleiul de măsline, busuiocul, cimbrul, sarea şi piperul, până se transformă într-un sos. Textura sosului este mai grunjoasă.
- 4
Se aşază spaghetele din morcovi și dovlecei pe o farfurie şi se adaugă sosul peste ele.
- 5
Se decorează cu roșii cherry şi frunze de busuioc proaspăt peste care se presară câțiva stropi de ulei de măsline.
- 6
Se păstrează 2-3 zile în frigider.