Spaghete carbonara vegane
Valori nutritive
(Per porție)-
991/4147kcal / kJ
-
93 gcarbo-hidrați
-
27 gproteine
-
55 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
991/4147 kcal/kJ,
93 g carbo-hidrați,
27 g proteine,
55 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
250 g | spaghete K-Bio din grâu întreg, fără ou |
sare | |
2 | tulpini de pătrunjel |
100 g | tofu afumat K-take it Veggie |
1 | ceapă |
4 linguri | ulei de măsline |
250 g | smântână de gătit vegană |
2 linguri | fulgi de drojdie |
piper negru |
Util
-
În loc de smântână de gătit vegană pe bază de soia sau orez, se pot folosi și nuci caju.
Preparare
- 1
Se fierb spaghetele în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se varsă într-un alt vas.
- 2
Se spală pătrunjelul, se usucă și se toacă mărunt frunzele. Se usucă tofu, se taie mai întâi în batoane și apoi în felii subțiri. Se curăță ceapa și se taie în cubulețe subțiri.
- 3
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se prăjește tofu în ulei timp de aproximativ 3 minute până când devine crocant. Se adaugă cubulețele de ceapă și se prăjesc împreună cu restul ingredientelor. Se toarnă smântână de gătit și se lasă timp de aproximativ 2 minute. Se adaugă spaghetele, fulgii de drojdie și pătrunjelul și se mai lasă la gătit pentru timp scurt. Se asezonează cu sare și piper și se servesc cu fulgi de drojdie.