Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Spätzle din alune și bere

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 659/​2768
    kcal / kJ
  • 77 g
    carbo-hidrați
  • 23 g
    proteine
  • 26 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    659/2768 kcal/kJ, 77 g carbo-hidrați, 23 g proteine, 26 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

100 g alune măcinate
400 g făină
5 ouă
200 g bere neagră
sare
piper măcinat
nucșoară măcinată
1 lingură unt
1 lingură alune tocate

Util

  • Spätzle sunt un fel de tăiței din ou și făină, foarte populari în bucătăriile din Germania.


Preparare

    1

Alunele măcinate se prăjesc într-o tigaie fără ulei până se rumenesc și se lasă să se răcească 10 minute. Se amestecă alunele, făina, ouăle, berea, sarea, piperul și nucșoara și se frământă până obții un aluat omogen.

    2

Timp de 5 minute se bate puternic cu o lingură astfel încât aluatul să devină aerat, după care se acoperă și se lasă 10 minute să se odihnească. Între timp, într-o oală mare se dă în clocot apă sărată bine.

    3

Se ia un tocător și se umezește pentru ca aluatul de tăiței să nu se prindă. Se întinde pe tocător un strat de aluat având aproximativ grosimea unei clătite. Folosind o spatulă cu tăiș ascuțit, se curăță de pe tocător fâșii subțiri de aluat și se aruncă direct în apa clocotită. Se lasă la fiert, după care se scot din apă cu o strecurătoare.

    4

Tăițeii spätzle se prăjesc apoi într-o tigaie cu unt fierbinte 2 minute, se presară alune tocate deasupra și se servesc.