Spätzle din alune și bere
Valori nutritive
(Per porție)-
659/2768kcal / kJ
-
77 gcarbo-hidrați
-
23 gproteine
-
26 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
659/2768 kcal/kJ,
77 g carbo-hidrați,
23 g proteine,
26 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
100 g | alune măcinate |
400 g | făină |
5 | ouă |
200 g | bere neagră |
sare | |
piper măcinat | |
nucșoară măcinată | |
1 lingură | unt |
1 lingură | alune tocate |
Util
-
Spätzle sunt un fel de tăiței din ou și făină, foarte populari în bucătăriile din Germania.
Preparare
- 1
Alunele măcinate se prăjesc într-o tigaie fără ulei până se rumenesc și se lasă să se răcească 10 minute. Se amestecă alunele, făina, ouăle, berea, sarea, piperul și nucșoara și se frământă până obții un aluat omogen.
- 2
Timp de 5 minute se bate puternic cu o lingură astfel încât aluatul să devină aerat, după care se acoperă și se lasă 10 minute să se odihnească. Între timp, într-o oală mare se dă în clocot apă sărată bine.
- 3
Se ia un tocător și se umezește pentru ca aluatul de tăiței să nu se prindă. Se întinde pe tocător un strat de aluat având aproximativ grosimea unei clătite. Folosind o spatulă cu tăiș ascuțit, se curăță de pe tocător fâșii subțiri de aluat și se aruncă direct în apa clocotită. Se lasă la fiert, după care se scot din apă cu o strecurătoare.
- 4
Tăițeii spätzle se prăjesc apoi într-o tigaie cu unt fierbinte 2 minute, se presară alune tocate deasupra și se servesc.