kaufland.ro/retete
Sosuri cu iaurt - 3 tipuri
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
317/1326kcal / kJ
-
14 gcarbo-hidrați
-
9 gproteine
-
24 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
317/1326 kcal/kJ,
14 g carbo-hidrați,
9 g proteine,
24 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
500 g | iaurt (3,5 % grăsime) |
200 g | brânză proaspătă |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
câteva frunzulițe | busuioc |
1 lingură | curry |
1 lingură | bulion |
2 linguri | ulei de măsline |
1 lingură | sâmburi de pin prăjiți |
2 lingurițe | muștar fin |
1 lingură | rondele de arpagic |
1 | portocală bio |
1 lingură | merișoare |
Util
-
Sosul de iaurt este savuros și „natur“, rafinat cu puțină coajă de lămâie.
Preparare
- 1
Iaurtul, brânza proaspătă și uleiul de măsline se amestecă, se condimentează cu sare și piper și se distribuie în 3 castroane.
- 2
Primul castron se amestecă cu bulionul. Busuiocul se spală, se rup frunzulițele și frunzele se taie fâșii. Sâmburii de pin se taie bucăți mari și se încorporează împreună cu busuiocul în crema de roșii.
- 3
Al doilea castron se amestecă cu muștar, merișoare și rondele de arpagic.
- 4
Restul cremei de iaurt se amestecă cu praful de curry. Rade și stoarce portocala. Condimentează crema de curry cu coaja și sucul de portocală.