Somon tăvălit în susan
Ingrediente (2 porții)
250 g | somon |
300 g | spanac proaspăt |
1 | ardei iute |
1 legătură | ridiche |
unt | |
ulei de măsline extra virgin | |
1 | cartof dulce |
2 fire | ceapă verde |
piper | |
sare | |
1 | mango |
1 | lime |
1 bucată | usturoi verde |
15 g | susan alb |
15 g | susan negru |
10 g | chives |
Preparare
- 1
Dacă ai planuri mărețe ce implică o cantitate mai mare de pește, atunci îți recomand un somon întreg. Cu ocazia asta îți exersezi și calitățile de a fileta, scoate oasele și de a înlătura pielea.
- 2
Se porționează somonul, se unge cu puțin ulei de măsline extra virgin și se tăvălește prin susan alb și susan negru, puțină ceapă verde, sare și piper. Se pune la rece cât își așteaptă rândul la gratar. Dacă nu ai grătarul cu cărbuni la îndemână, te poți orienta către o tigaie.
- 3
Cartoful dulce se taie felii subțiri, se potrivește gustul și se pune pe grătar. Se gătește și somonul pe grătarul cu cărbuni în așa fel încât să fie rumenit, dar suculent la interior, rezultat ce poate fi atins dacă e bine încins grătarul pentru că “se sigilează” peștele pe toate părțile. La temperatura mare și timp scurt, somonul nu are timp să se deshidrateze
- 4
Într-o tigaie se topește untul și se călește usturoiul verde, apoi se adaugă spanacul și bucăți de mango proaspăt taiate. Se potrivește gustul cu sare și piper.
- 5
Imediat ce spanacul își pierde volumul, se scoate din tigaie, se scurge și se montează preparatul după bunul plac folosind și ridichiile.
- 6
Deasupra se stoarce lime și se decorează cu chives și ardei iute pentru potențarea gustului.