Somon cu sos de soia, castraveți și susan
Valori nutritive
(Per porție)-
396/1653kcal / kJ
-
13.8 gcarbo-hidrați
-
24.9 gproteine
-
25.8 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
396/1653 kcal/kJ,
13.8 g carbo-hidrați,
24.9 g proteine,
25.8 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
1 bucată mică | ghimbir (cca 2 cm) |
5 linguri | sos de soia |
2 linguri | Mirin (vin dulce din orez) |
3 linguri | Sake (vin din orez) |
2 linguri | zahăr |
1 linguriță | miere |
2 vârfuri de cuțit | boia de ardei |
4 fileuri | somon (la cca 125 g) |
2 castraveți | salată |
1 ardei | chili roșu mic |
2 linguri | zeamă de limetă |
4 linguri | ulei de rapiță |
sare | |
1 vârf de cuțit | chimion |
2 linguri | susan |
piper proaspăt măcinat | |
1 vârf de cuțit | coajă rasă de limetă |
Util
-
Salata și somonul se așează în farfurii, se presară susan prăjit pe deasupra și se servește.
Preparare
- 1
Pentru marinată, se decojește ghimbirul și se rade fin. Sosul de soia, Mirin-ul, Sake-ul, zahărul, mierea și boiaua de ardei se aduc la fierbere, se lasă să fiarbă la foc mic timp de aprox. 5 minute și se lasă la răcit. Fileurile de somon se spală, se tamponează și se lasă la marinat timp de aprox. 30 min.
- 2
Castravetele se curăță de coajă și se spală, se înjumătățește, se scot semințele și jumătățile se taie cu ajutorul unui cojitor de legume pe lungime în fâșii subțiri. Pentru dressing, ardeiul chili se înjumătățește pe lungime, se golește de semințe, se spală și se taie inele fine. Se amestecă zeama și coaja rasă de limetă, 2 linguri de ulei și chili, și se condimentează cu sare, piper și chimion. Castravetele se amestecă cu dressingul.
- 3
Semințele de pin se rumenesc fără ulei într-o tigaie antiaderentă. Somonul se condimentează cu sare și piper și se prăjește în uleiul încins rămas pe ambele părți timp de cca 8 minute.