kaufland.ro/retete
Somon cu roșii cherry
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (2 porții)
vin alb | |
2 bucăți | file de somon |
1 | vânătă mică |
2 | morcovi |
8 | roșii cherry |
zahăr brun | |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se spală toate legumele. Morcovii se curăță și se taie bucăți. Vânăta se taie fâșii iar roșiile se lasă întregi. Se pun la fiert în apă cu sare. Roșiile și vânăta se scot după 5 minute. Morcovii se mai fierb încă 15 minute.
- 2
Se toarnă vinul în blender și se adaugă 4 bucăți de morcov fiert. Se mixează foarte bine. Se pune amestecul într-o crăticioară, se adugă o linguriță de zahăr brun și se fierbe 2-3 clocote.
- 3
Se spală somonul, se șterge de apă și se unge cu ulei de măsline. Se presară cu sare și piper și se frige pe grătarul bine încins.
- 4
Se pune somonul pe farfurii, se adaugă roșiile, fâșiile de vânătă și morcovii rămași. Se stropește totul cu sosul de vin.