Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Somon în sos de legume

Cel mult 30 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 Porție)

100 ml vin alb
500 g somon file
50 ml ulei de măsline
50 g unt
0.5 conopidă
1 crenguță busuioc proaspăt
1 mărar
3 ceapă verde
2 lămâi
scorțișoară
sare
piper

Util

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

    1

Se spală și se curăță legumele și verdeața.

    2

Se pune apă cu sare la fiert și se fierb buchețelele de conopidă. Când sunt gata fierte, se mixează puțin cu blenderul, dar în așa fel încât să nu se zdrobească în totalitate, rămânând un piure grunjos.

    3

Se încinge uleiul de măsline într-un teflon. Se adaugă untul și se amestecă bine cu o lingură de lemn.

    4

Se presară sare și piper peste fileurile de pește și se pun la călit în amestecul de unt și ulei de măsline. Se acoperă cu un capac și se lasă să se rumenească 5 minute pe fiecare parte.

    5

Se toarnă apoi vinul, ceapa tocată și piure-ul de conopidă. Lămâile se storc peste legume și pește și se mai lasă să fiarbă cam 15 minute. La final se presară mărarul tocat și pentru o mâncare foarte aromată se poate adăuga un praf de scorțișoară. Se decorează cu frunze de busuioc.