Somon pe grătar cu caipirinha și sos de avocado
Valori nutritive
(Per porție)-
338/1415kcal / kJ
-
3 gcarbo-hidrați
-
34 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
338/1415 kcal/kJ,
3 g carbo-hidrați,
34 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 cl | cachaça (rachiu din trestie de zahăr) |
2 linguri | suc de lămâie verde |
1 linguriță | semințe de coriandru |
1 linguriță | mărar tocat |
1/4 linguriță | fulgi de chili |
1 linguriță | zahăr brun |
600 g | file de somon sălbatic Keta |
1 | avocado copt |
1 linguriță | suc de lămâie |
1 | roșie |
50 g | brânză proaspătă |
sare | |
piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se amestecă cachaça, sucul de lămâie verde, mărarul, fulgii de chili și zahărul și se condimentează cu sare și piper. Somonul se spală, se usucă prin tamponare și se lasă la marinat în acest amestec aprox. 1 oră.
- 2
Pentru sos, se taie avocado pe jumătate, se scoate sâmburele, se extrage pulpa de fruct, se zdrobește cu o furculiță și se picură suc de lămâie deasupra.
- 3
Se spală roșia, se taie cubulețe, se amestecă cu brânza proaspătă și avocado și se condimentează cu sare și piper.
- 4
Somonul se prepară pe grătar, pe folie de aluminiu sau o tavă din aluminiu, pe fiecare parte aproximativ 4 - 6 minute și se servește cu sos.
- 5
Peștele și sosul se servesc, după gust, cu chipsuri de tortilla.