Șnițel vegan din țelină cu sos de ciuperci
Valori nutritive
(Per porție)-
955/3965kcal / kJ
-
55 gcarbo-hidrați
-
16 gproteine
-
72 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
955/3965 kcal/kJ,
55 g carbo-hidrați,
16 g proteine,
72 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
300 g | rădăcină de țelină |
100 ml | băutură din soia K-take it veggie |
1 lingură | muștar |
sare | |
piper | |
3 linguri | făină de grâu |
1 linguriță | boia dulce |
100 g | pesmet |
100 ml | ulei pentru prăjit |
Pentru sos:
1 | ceapă mică |
2 | tulpini de pătrunjel |
200 g | ciuperci Champignon |
2 linguri | ulei pentru prăjit |
150 ml | stock de legume |
100 g | smântână pentru gătit |
sare | |
piper |
Util
-
A mai rămas țelină? Atunci poți să faci un piure de țelină cu băutura din soia, unt, nucșoară, sare și piper.
Preparare
- 1
Pentru șnițel, se curăță țelina, se taie 2 felii de aproximativ 1 cm per porție și se fierbe în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 1 minut. Apoi se usucă.
- 2
Se amestecă băutura din soia cu muștar și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă făina și boiaua. Se pune pesmet în alt castron. Se trec feliile de țelină mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de muștar și soia și la final prin pesmet.
- 3
Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu și se prăjește șnițelul din țelină timp de aproximativ 6 minute, întorcându-l. Se lasă la scurs pe un grătar de bucătărie.
- 4
Se curăță și se taie în cubulețe ceapa pentru sos. Se spală pătrunjelul, se usucă și se toacă grosier frunzele. Se curăță ciupercile Champignon și se taie în sferturi sau în șase, în funcție de mărime. Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Se prăjesc în el ciupercile, se adaugă ceapa și se toarnă stockul și smântâna de gătit. Se lasă timp de aproximativ 4 minute, până când sosul devine cremos.
- 5
O parte din pătrunjel se pune deoparte pentru decor. Se adaugă restul în sos și se asezonează cu sare și piper. Se servește șnițelul din țelină cu sos de ciuperci și se ornează cu pătrunjel.