Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Șnițel de țelină în aluat de bere

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 31 g
    carbo-hidrați
  • 12 g
    proteine
  • 25 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    31 g carbo-hidrați, 12 g proteine, 25 g grăsimi

Ingrediente (4 Porție)

2 castraveciori muraţi
75 g smântână
1 lingură brânză de vaci
0.5 creson
sare
piper
1 legătură ridichi
1 țelină mică
1 ou
1 lingură pătrunjel tocat
100 g făină
100 ml ulei vegetal
1 linguriță suc de la castraveți murați
120 ml bere fără alcool

Preparare

    1

Se taie castraveciorii cubulețe. Sucul de castraveți se amestecă cu smântâna și brânza de vaci până la omogenizare. Cresonul se taie de pe tulpină, se amestecă cu cubulețele de castraveți în crema de smântână și se condimentează cu sare și piper. Se curăță ridichile de frunze, se spală și se crestează în cruce.

    2

Țelina se curăță, se spală, se taie în felii groase de aprox. 1 cm, iar acestea eventual se taie în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime, se opăresc în apă clocotită cu sare aprox. 5 minute și se lasă la scurs.

    3

Se separă albușul de gălbenuș, gălbenușul se amestecă cu berea, 1/4 linguriță sare, pătrunjel și 50 g făină. Albușul se bate spumă și se încorporează.

    4

Feliile de țelină se pudrează cu restul de făină, se trec prin aluatul de bere și se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părți, aprox. 4 - 5 minute până se rumenesc.

    5

Șnițelele de țelină se așază pe farfurii cu crema de smântână și castraveți și cu ridichile și se servesc.