Șnițel din pulpă de porc
Ingrediente (6 porții)
1 kg | pulpă de porc fără os |
5 bucăți | ouă |
500 g | cartofi albi |
100 g | unt |
200 g | pesmet |
100 g | făină |
100 g | parmezan |
50 g | tarhon |
2 legături | pătrunjel verde |
10 g | sare |
8 g | piper |
Preparare
- 1
Se scoate carnea din frigider de preferat cu o seară înainte de a fi preparată și se bate cu ciocanul de șnițele, pentru a fi cat mai fragedă și mai subțire.Bucățile de carne se presară cu sare, piper și tarhon după gust, iar apoi se lasă la frigider pentru aproximativ 20 de minute. Într-un bol se amesteca făina cu piperul, tarhonul și sarea. În alt bol se bat bine ouăle iar in al treilea bol se pune pesmetul. Cotletele de porc gata porționate se trec prin parmezan apoi prin ou iar la final prin pesmet și se prăjesc în uleiul bine încins pe ambele parți până se rumenesc frumos. Când sunt gata, se scot pe un șervet absorbant din hârtie. Între timp, cartofii albi se lasă la fiert, după care se crestează în bucăți cât mai mici și se asezonează cu unt, sare, piper și pătrunjelul proaspăt și se introduc la cuptorul în prealabil încins pentru aproximativ 20 de minute. Înainte sa fie scoși cartofii din cuptor, se adaugă parmezanul și se mai lasă în cuptor pentru înca 5 minute. Snițelul de porc se servește cu garnitură și salată peste care se adaugă frunze de pătrunjel proaspăt. Alături de șnițel se pot adăuga câteva frunze de salată când sunt gata, iar totul se așează intr-o farfurie adâncă și se asezonează cu tarhon și maioneză după gust.