kaufland.ro/retete
Șnițel de pui cu mazăre
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
100 ml | ulei pentru prăjit |
500 g | piept de pui, dezosat |
400 g | mazăre congelată |
25 g | făină |
20 g | griș |
30 g | unt |
1 | ceapă |
1 legătură | mărăr verde |
2 | ouă |
sare | |
piper |
Util
-
Preparatul poate fi servit și alături de cartofi natur sau fasole verde.
Preparare
- 1
Se curăță ceapa și se toacă mărunt.
- 2
Se fierbe mazărea în apă cu sare timp de 30-40 de minute.
- 3
Se topește untul într-o crăticioară și se prăjește ceapa, se presară sare și piper după gust, iar la final se adaugă verdeața tocată. Când a fiert mazărea, se adaugă peste ceapa călită și se mai rumenește în unt timp de 5 minute.
- 4
Se taie pieptul de pui în două și apoi fiecare bucată la randul ei in mai multe bastonașe, feliate contra fibrei.
- 5
Bastonașele de pui se tăvălesc prin făină, ou bătut și apoi prin pesmet și se prăjesc în ulei încins, timp de 10 minute, pe fiecare parte, la foc mic.