Șnițel cu cartofi
Ingrediente (10 porții)
1 kg | cotlet de porc |
4 ouă | ouă |
300 g | făină |
350 g | pesmet |
100 ml | apă |
pentru prăjit | ulei |
piper | |
sare |
Preparare
- 1
Cotletul se taie în felii subțiri și se bate cu un bătător de carne sau cu un sucitor.
- 2
Se înmoaie într-un bol cu apă și se scurge.
- 3
Se pune într-un bol cu făină și se acoperă uniform pe toate părțile.
- 4
gSe trece prin ou bătut cu sare și piper.Se presară pesmet pe ambele părți fără a presa cu mâna.
- 5
Încingem o tigaie cu ulei cât să acoperim snițelul. E gata atunci când pesmetul sfârâie și se ridică la suprafață.
- 6
Prăjim câte un șnițel sau două odată, fără să aglomerăm tigaia. Presărăm câte o lingură de ulei încins peste șnițel, ca să se prăjească uniform și să se separe carnea de crustă.
- 7
E gata atunci când e auriu și crocant pe ambele părți.Se servește simplu sau cu zeamă de lămâie peste, acompaniat de cartofi.