Smochine la grătar cu ricotta
Ingrediente (4 porții)
12 | smochine proaspete |
1 | păstaie de vanilie |
200 g | ricotta |
2 linguri | zahăr |
2 linguri | alune |
2 linguri | fistic |
2 linguri | semințe de dovleac |
4 linguri | miere |
2 rămurele | mentă |
4 cupe | înghețată |
Util
-
Celor cărora le place un gust mai intens de fructe pot adăuga în tava de grătar mure foarte bine congelate.
Preparare
- 1
Grătarul se preîncălzește. Păstaia de vanilie se taie pe jumătate, în lungime și se scoate miezul.
- 2
Ricotta, miezul de vanilie și zahărul se amestecă.
- 3
Smochinele se spală și se taie transversal, de sus în jos.
- 4
Umplutura de ricotta se distribuie pe smochine și acestea se așază într-o tavă de grătar sau o tigaie termorezistentă.
- 5
Alunele, fisticul și semințele de dovleac se taie mare și se presară deasupra smochinelor. Mierea se picură pe smochine.
- 6
Smochinele se prăjesc apoi pe grătar, aprox. 6 minute. Între timp se spală, se usucă menta și se rup frunzele.
- 7
Smochinele se aranjează pe farfurii și se servesc cu câte o cupă de înghețată.
- 8
Se ornează cu mentă.