kaufland.ro/retete
Sloi muntenesc de porc
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
1 kg | carne de porc (pulpă, ceafă, mușchiuleț) |
300 g | slănină de porc |
300 g | cârnați de porc în maț natural |
cimbru |
Preparare
- 1
Carnea de porc prospătă, se ține la saramură câteva zile apoi se pune la fum.
- 2
Se topește slănina de porc până se obține untura topită suficientă și se scot jumările care se pun la scurs.
- 3
Carnea și cârnații, după câteva fumuri se curață bine cu un stergar și apoi se coace în untură.
- 4
Când se rumenesc se scot și se scurg de untura de lucru apoi se așază într-o oală sau borcan mare, alternând carnea de diverse feluri cu carnații. La fiecare strat se așterne un praf de cimbru și câteva jumări din cele puse la scurs.
- 5
Deasupra se toarnă untură topită proaspăt, nu cea în care s-a prăjit.