Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Sfeclă umplută
© Burda România

Sfeclă umplută

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 bucăți)

6 sfecle de mărimea unui măr
piper
sare
1 lingură zahăr
100 ml oțet din vin diluat
2 linguri ulei
1 rădăcină hrean rasă

Pentru umplutură:

1 țelină mare
2 mere
1 cartof
100 g mazăre
6 șuncă presată
100 g maioneză
1 lămâie
1 legătură pătrunjel
piper
sare

Preparare

    1

Speli sfecla și o pui la fiert pentru 1 oră, în apă ușor sărată. O lași să se răcească în apa în care a fiert, apoi o cureți de coajă.

    2

Tai sfecla în jumătăți pe care le scobești cu ajutorul unei lingurițe, pentru a obține cupe cu pereți de 1-1 ½ cm. Pui sfeclele într-un vas și le stropești cu un sos format din oțet, zahăr, ulei, hrean ras, piper și sare. Le lași timp de 2-3 ore în această compoziție.

    3

În acest timp, fierbi mazărea, țelina și cartoful, în prealabil curățate. Tai în cubulețe cartofii, șunca, merele și țelina. Le amesteci cu maioneză, pătrujel fin tocat, zeama de la ½ lămâie, sare și piper după gust.

    4

Umpli sfecla cu acest amestec și decorezi cu rondelele de lămâie.