Sfeclă umplută
Ingrediente (12 bucăți)
6 | sfecle de mărimea unui măr |
piper | |
sare | |
1 lingură | zahăr |
100 ml | oțet din vin diluat |
2 linguri | ulei |
1 rădăcină | hrean rasă |
Pentru umplutură:
1 | țelină mare |
2 | mere |
1 | cartof |
100 g | mazăre |
6 | șuncă presată |
100 g | maioneză |
1 | lămâie |
1 legătură | pătrunjel |
piper | |
sare |
Preparare
- 1
Speli sfecla și o pui la fiert pentru 1 oră, în apă ușor sărată. O lași să se răcească în apa în care a fiert, apoi o cureți de coajă.
- 2
Tai sfecla în jumătăți pe care le scobești cu ajutorul unei lingurițe, pentru a obține cupe cu pereți de 1-1 ½ cm. Pui sfeclele într-un vas și le stropești cu un sos format din oțet, zahăr, ulei, hrean ras, piper și sare. Le lași timp de 2-3 ore în această compoziție.
- 3
În acest timp, fierbi mazărea, țelina și cartoful, în prealabil curățate. Tai în cubulețe cartofii, șunca, merele și țelina. Le amesteci cu maioneză, pătrujel fin tocat, zeama de la ½ lămâie, sare și piper după gust.
- 4
Umpli sfecla cu acest amestec și decorezi cu rondelele de lămâie.