kaufland.ro/retete
Scoici în vin alb
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (2 Porție)
400 ml | vin alb |
1 kg | scoici |
8 | căței de usturoi |
1 | ardei iute |
sare |
Preparare
- 1
Se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Când clocotește se adaugă scoicile bine spălate. Se lasă să fiarbă până în momentul în care se desfac. Cele ce nu s-au desfăcut, se aruncă. Se scot scoicile pe o strecurătoare. Se desfac și se păstrează doar cochilia de care este prinsă carnea.
- 2
Se pune vinul la fiert împreună cu usturoiul pisat, ardeiul tăiat rondele și un praf de sare. Când începe să fiarbă se adaugă scoicile, se acoperă cu un capac și se fierb 15 minute.
- 3
Se servesc fierbinți.