Savarină cu sos de căpșune
Ingrediente (4 porții)
6 | ouă |
7 linguri | zahăr |
3 linguri | făină |
7 linguri | pesmet |
Sirop:
800 ml | apă |
200 g | zahăr |
esență rom |
Ornat:
frișcă | |
dulceață căpșune | |
căpșune |
Preparare
- 1
Se separă albușurile de gălbenușuri în două vase. Se bat albușurile spumă.
- 2
Se mixează gălbenușurile cu 7 linguri de zahăr, cu un praf de sare și cu 7 linguri de pesmet. Se omogenizează bine și apoi se încorporează și spuma de albuș.
- 3
Se aleg câteva forme, se ung cu ulei și se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziția în forme. Se introduc în cuptor pentru 35 – 40 minute.
- 4
Pentru sirop: se fierbe apa și se adaugă esența de rom. Când se scot formele din cuptor se lasă puțin să se răcească. Savarinele se taie în două pe orizontală și se însiropează bine ambele părți.
- 5
Fiecare jumătate se acoperă cu un strat consistent de frișcă și cu dulceață de căpșune. Se asamblează unele peste altele și se decorează cu căpșune proaspete.