Sărmăluțe reci cu brânză
Ingrediente (15 bucăți)
15 frunze | salată verde |
300 g | cremă de brânză proaspătă |
1 | ceapă roșie mare |
30 g | unt |
2 linguri | tărâțe |
0.5 legătură | mărar, pătrunjel, tarhon și frunze de țelină |
2 linguri | ulei de măsline |
0.5 linguriță | plante aromatice |
sare | |
1 | roșie pentru decor |
Util
-
O variantă de umplutură mai hrănitoare poate conține germeni de grâu în loc de tărâțe, precum și ciuperci mărunțite, lăsate, în prealabil, la macerat, pentru 2 ore, în zeamă de lămâie. Dacă nu-ți displace gustul spanacului verde crud, primăvara folosește-i frunzele pentru a împacheta umplutura.
Preparare
- 1
Cureți ceapa. Speli verdeața, ceapa și frunzele de salată. Le lași să se scurgă. Toci mărunt ceapa și verdeața.
- 2
Amesteci crema de brânză cu ceapa, jumătate din verdeață, plantele aromatice, untul înmuiat la temperatura camerei, tărâțele și sare după gust.
- 3
Împachetezi în frunzele de salată câte o lingură de compoziție cu brânză și rulezi ca la sarmale. Pentru a evita desfacerea rulourilor, le poți prinde cu scobitori.
- 4
Așezi „sărmăluțele“ pe un platou, cu rondele de roșii printre ele. Le stropești cu ulei și presari restul de verdeață tocată foarte mărunt.