Sarmale raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
50/209kcal / kJ
-
2.31 gcarbo-hidrați
-
1.3 gproteine
-
8.3 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
50/209 kcal/kJ,
2.31 g carbo-hidrați,
1.3 g proteine,
8.3 g grăsimi
Ingrediente (6 bucăți)
6 frunze | varză acră |
75 g | ciuperci |
40 g | nuci |
10 g | seminţe de floarea soarelui |
0.5 | roșie |
2 bucăți | roșii deshidratate |
1-2 fire | ceapă verde |
5 g | pătrunjel |
0.5 linguriță | cimbru |
50 g | morcov |
1 lingură | ulei de măsline |
sare | |
piper |
Util
-
Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare. Mai mult decât atât, nucile sunt un aliat de încredere al frumuseții părului. Un consum regulat de nuci va furniza organismului vitamina E, fier și zinc. Ideal este să le consumăm întotdeauna neprăjite şi hidratate. Doza zilnică recomandată o reprezintă un pumn de nuci.
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Nucile şi seminţele de floarea soarelui se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se mixează în blender toate ingredientele pentru umplutură: ciupercile, morcovul, nucile, seminţele de floarea soarelui, ceapa, roşiile, pătrunjelul, uleiul de măsline, sarea şi piperul.
- 3
Se spală varza acră şi se înlătură nervurile mai tari.
- 4
Se porţionează cu lingura compoziţia pentru umplutură şi se aşază pe foaia de varză murată. Se rulează şi se împing capetele în interior.
- 5
Se consumă pe loc sau se pot păstra în frigider timp de 3-4 zile.