Sarmale raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
50/209kcal / kJ
-
2.31 gcarbo-hidrați
-
1.3 gproteine
-
8.3 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
50/209 kcal/kJ,
2.31 g carbo-hidrați,
1.3 g proteine,
8.3 g grăsimi
Ingrediente (6 Bucată)
6 frunze | varză acră |
75 g | ciuperci |
50 g | morcov |
40 g | nuci |
10 g | seminţe de floarea soarelui |
0.5 | roșie |
2 bucăți | roșii deshidratate |
2 fire | ceapă verde |
5 g | pătrunjel |
0.5 linguriță | cimbru |
1 lingură | ulei de măsline |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Nucile şi seminţele de floarea soarelui se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se mixează în blender toate ingredientele pentru umplutură: ciupercile, morcovul, nucile, seminţele de floarea soarelui, ceapa, roşiile, pătrunjelul, uleiul de măsline, sarea şi piperul.
- 3
Se spală varza acră şi se înlătură nervurile mai tari.
- 4
Se porţionează cu lingura compoziţia pentru umplutură şi se aşază pe foaia de varză murată. Se rulează şi se împing capetele în interior.
- 5
Se consumă pe loc sau se pot păstra în frigider timp de 3-4 zile.