Sarmale în foi de varză creață | Rețetă de Chef Samuel
Ingrediente (4 porții)
1 | varză creață |
600 g | rasol de vită fără os |
150 g | bacon afumat |
200 g | mix de legume (morcovi, pătrunjel, țelină, ceapă) |
500 g | pastă de roşii |
1 legătură | leuștean |
1 legătură | pătrunjel |
20 g | usturoi |
50 g | orez |
4 felii | pâine toast |
2 | ouă |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Pentru început, opărește foile de varză timp de 3 minute în apă fierbinte, astfel încât să rămână puțin crocante. Toacă baconul și carnea, curăță și spală orezul, pune la înmuiat în apă feliile de pâine. Călește orezul în puțin ulei.
- 2
Spală și curăță legumele, taie-le în fâșii subțiri și călește-le. Adaugă carnea și baconul peste ele și lasă-le la foc mic până când carnea își schimbă culoarea. Pune 250 g de pastă de roșii, sare, piper, adaugă și verdețurile tocate, usturoiul pisat și orezul călit și mai lasă-le pe foc aproximativ 3 min. Oprește focul, adaugă pâinea, pe care o scurgi bine înainte, și omogenizează compoziția. După ce se răcește, încorporează și ouăle.
- 3
Din această compoziție formezi o bilă de carne pe care o aplatizezi puțin și o pui în mijlocul foilor de varză așezate în așa fel încât să cuprindă toată carnea. Înfășori bine carnea în foile de varză și apoi o pui într-o pungă pentru friptură bine închisă și o fierbi timp de 45 de minute (apa trebuie să fie aproape de punctul de fierbere când pui carnea).
- 4
După ce fierbe, o scoți din pungă și o pui la cuptor într-un sos format din apă și 250 g pastă de roșii pentru aproximativ 30 minute și la temperatura de 160°C, astfel încât varza să capete culoare.
- 5
O servești pe pat de frunze de varză cu mămăligă la grătar, smântână și ardei iute.