Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Sarmale în foi de varză creață | Rețetă de Chef Samuel

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

1 varză creață
600 g rasol de vită fără os
150 g bacon afumat
200 g mix de legume (morcovi, pătrunjel, țelină, ceapă)
500 g pastă de roşii
1 legătură leuștean
1 legătură pătrunjel
20 g usturoi
50 g orez
4 felii pâine toast
2 ouă
sare
piper

Preparare

    1

Pentru început, opărește foile de varză timp de 3 minute în apă fierbinte, astfel încât să rămână puțin crocante. Toacă baconul și carnea, curăță și spală orezul, pune la înmuiat în apă feliile de pâine. Călește orezul în puțin ulei.

    2

Spală și curăță legumele, taie-le în fâșii subțiri și călește-le. Adaugă carnea și baconul peste ele și lasă-le la foc mic până când carnea își schimbă culoarea. Pune 250 g de pastă de roșii, sare, piper, adaugă și verdețurile tocate, usturoiul pisat și orezul călit și mai lasă-le pe foc aproximativ 3 min. Oprește focul, adaugă pâinea, pe care o scurgi bine înainte, și omogenizează compoziția. După ce se răcește, încorporează și ouăle.

    3

Din această compoziție formezi o bilă de carne pe care o aplatizezi puțin și o pui în mijlocul foilor de varză așezate în așa fel încât să cuprindă toată carnea. Înfășori bine carnea în foile de varză și apoi o pui într-o pungă pentru friptură bine închisă și o fierbi timp de 45 de minute (apa trebuie să fie aproape de punctul de fierbere când pui carnea).

    4

După ce fierbe, o scoți din pungă și o pui la cuptor într-un sos format din apă și 250 g pastă de roșii pentru aproximativ 30 minute și la temperatura de 160°C, astfel încât varza să capete culoare.

    5

O servești pe pat de frunze de varză cu mămăligă la grătar, smântână și ardei iute.


Vezi cum se face