Șarlotă de castane
Ingrediente (4 porții)
300 g | piure de castane |
1 | baton de vanilie |
200 g | zahăr pudră |
125 ml | smântână pentru frișcă |
20 g | gelatină |
1 | portocală mare sau 2 kiwi |
Pentru decor:
2 | cuburi de ciocolată |
câteva fructe uscate |
Util
-
Piureul de castane fiind mai greu digerabil, este recomandat să-l oferi copiilor după ce au împlinit 5 ani.
Preparare
- 1
Fierbi laptele împreună cu batonul de vanilie despicat pe lungime. Îl lași să se răcească, apoi strecori laptele.
- 2
Pui gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece, iar după 10 minute o dizolvi la bain-marie. Bați smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră.
- 3
Amesteci într-un bol piureul de castane, laptele rece și frișca. Torni în fir subțire gelatina călduță și omogenizezi.
- 4
Umezești bolurile și repartizezi crema obținută. Introduci bolurile în frigider pentru 3-4 ore.
- 5
Când șarlota s-a întărit, introduci bolurile pentru 2-3 minute într-un vas cu puțină apă caldă și răstorni șarlota pe rondele de portocale sau de kiwi. Deasupra razi fin ciocolată și decorezi cu fructe uscate tăiate în cubulețe.
- 6
Este un desert rapid și rafinat, pentru mesele festive.