Salsa de ananas
Valori nutritive
(Per porție)-
69/289kcal / kJ
-
10 gcarbo-hidrați
-
0.6 gproteine
-
2.5 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
69/289 kcal/kJ,
10 g carbo-hidrați,
0.6 g proteine,
2.5 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
1/2 | ananas |
1 | lămâie verde bio |
2 | ardei chili |
1/2 legătură | coriandru |
1 | cățel de usturoi |
2 | hașme |
30 g | ghimbir bio |
2 linguri | ulei de susan |
1 lingură | zahăr brun |
sare |
Util
-
Salsa se poate rafina cu ardei gras verde și galben, tăiat cubulețe.
Preparare
- 1
Se curăță ananasul, se îndepărtează pulpa de cotor și se taie separat, în cubulețe cu mărimea de 1 cm.
- 2
Se spală lămâia verde cu apă fierbinte, se usucă prin tamponare, se rade fin coaja și se stoarce sucul.
- 3
Se spală ardeii chili și coriandrul și se usucă prin tamponare. Ardeii chili se taie cubulețe fine, coriandrul se toacă.
- 4
Se curăță usturoiul și hașmele, se taie cubulețe cu ghimbirul și se călesc în ulei. Se adaugă cubulețele cotorului de ananas, se caramelizează cu zahărul brun, se sting cu sucul de lămâie și se lasă să fiarbă la foc mic până se reduce lichidul.
- 5
Se adaugă cubulețele de ananas, se călesc scurt, se încorporează coaja de lămâie verde, ardeiul chili și coriandrul și se lasă să se răcească.
- 6
Salsa se condimentează cu sare și se servește, de exemplu, cu pui pe grătar.