Salată cu varză roșie
Ingrediente (5 porții)
5-6 | cartofi |
2-3 | morcovi |
200 g | șuncă slabă |
2 | ouă |
1 | gogoșar |
1 lingură | muștar |
0.25 | varză roșie |
zeama de la 1-2 lămâi | |
2-3 fire | mărar |
100 ml | ulei |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Speli bine cartofii și îi pui la fiert în apă ușor sărată. Separat fierbi un ou și morcovii, în prealabil spălați și curățați.
- 2
Decojești cartofii și oul fiert. Cureți gogoșarul de cotor și semințe, iar varza de cotor, nervurile mai groase și foile exterioare veștede. Păstrezi câteva foi de varză pentru decor.
- 3
Tai șunca și gogoșarul în fâșii, varza fideluță cartofii, albușul oului fiert și morcovii în cubulețe, iar mărarul mărunt.
- 4
Pentru maioneză, mixezi gălbenușul fiert cu cel crud, muștarul și un praf de sare. După ce ai obținut o pastă omogenă, torni câte un strop de ulei și amesteci până când se încorporează, fără să schimbi sensul de amestecare. Sărezi maioneza și o acrești după gust, cu zeamă de lămâie.
- 5
Decorezi un bol cu frunze de varză. Așezi restul de legume amestecate cu maioneza, sare și piper după gust și decorezi cu gogoșar, șuncă și fire de mărar.