Salată de varză de Bruxelles
Valori nutritive
(Per porție)-
534/2215kcal / kJ
-
21 gcarbo-hidrați
-
11 gproteine
-
43 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
534/2215 kcal/kJ,
21 g carbo-hidrați,
11 g proteine,
43 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
250 g | varză de Bruxelles congelată |
2 linguri | ulei de floarea soarelui |
sare | |
piper | |
100 g | varză roșie |
1 linguriță | zahăr |
1-4 legătură | arpagic |
4 | smochine |
1-2 | ceapă roşie |
25 g | parmezan ras |
Util
-
Taie varza de Bruxelles proaspătă în două și las-o la opărit în apă clocotită sau îndepărtează frunzele și prăjește-o.
Preparare
- 1
Se decongelează varza de Bruxelles și se taie în sferturi sau jumătăți, în funcție de mărime. Se încălzește ulei într-o tigaie și se prăjește varza de Bruxelles la foc mediu timp de aproximativ 5 minute. Se asezonează cu sare și piper și se pune deoparte. Se spală varza roșie și se scurge. Se taie în bucăți, se îndepărtează cotorul, se taie în fâșii foarte subțiri și se frământă cu sare și zahăr într-un castron. Se lasă în oală sub capac timp de aproximativ 10 minute.
- 2
Între timp, se spală arpagicul și smochinele și se usucă. Se taie arpagicul în rondele subțiri. Se taie smochinele în bucăți. Se curăță ceapa și se taie în fâșii subțiri.
- 3
Pentru dressing, se spală lămâia verde, se usucă, se taie în două și se stoarce sucul. Se amestecă cu un tel sucul de lămâie verde, uleiul de măsline, muștarul și oțetul și se asezonează cu sare, piper și zahăr.
- 4
Se pun în farfurii ingredientele salatei, se adaugă dressingul peste ele și se presară parmezanul.