Salată de sparanghel
Ingrediente (10 porții)
500 g | sparanghel proaspăt sau 1 borcan sparanghel conservat |
10 | ouă de prepeliță |
200 g | șuncă sau piept de pui fiert |
1 cutie | compot de ananas cuburi (700 g) |
1 | castravete în oțet |
1 | gogoșar în oțet |
200 g | maioneză |
sare | |
piper alb măcinat | |
salată pentru decor | |
1 | ou de găină |
Util
-
Consumi salata după ce ai păstrat-o la rece pentru cel puțin 1 oră.
Preparare
- 1
Fierbi ouăle și le cureți, apoi le tai în cuburi și le pui în bol. Dacă folosești sparanghel proaspăt, îl cureți și tai doar partea moale, adică vârful până la partea lemnoasă. Fierbi sparanghelul și îl tai cuburi, apoi îl pui în bol. Tai în cuburi foarte mici castravetele și cuburile de ananas. Le adaugi în bol, peste sparanghel, împreună cu șunca tăiată în fâșii, piper, sare și ½ din cantitatea de maioneză.
- 2
Speli frunzele de salată și le usuci între șervete absorbante. Le așezi pe un platou și pui pe ele salată pe care o decorezi cu restul de maioneză, cu oul de găină tăiat în rondele, cu fâșii de gogoșar și de castravete murat.