Salată de sparanghel la grătar cu cartofi și mini-mozzarella
Valori nutritive
(Per porție)-
23.4 gcarbo-hidrați
-
11.6 gproteine
-
33 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
23.4 g carbo-hidrați,
11.6 g proteine,
33 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
500 g | cartofi mici |
2 linguri | ulei de măsline |
500 g | sparanghel alb |
500 g | sparanghel verde |
100 g | roșii cherry |
1 legătură | busuioc |
2 linguri | oțet balsamic |
4 linguri | supă de legume |
150 g | mini-mozzarella |
ulei de rapiță | |
zahăr | |
sare | |
piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Cartofii mici se fierb „al dente” în coajă, în apă cu sare și apoi se strecoară.
- 2
Se lasă să se răcească puțin și apoi se taie în jumătăți. Se așază pe o tavă de grătar și se marinează cu 2 linguri ulei de măsline.
- 3
Sparanghelul se curăță de capetele lemnoase. Sparanghelul alb se curăță și se fierbe în apă cu sare și un praf de zahăr, timp de 3 minute. Se strecoară, se răcește cu apă rece și se lasă la scurs.
- 4
Se taie jumătăți roșiile cherry. Frunzele de busuioc se rup de pe rămurele.
- 5
Din restul de ulei de măsline, oțetul balsamic și supa de legume se amestecă un dressing. Se condimentează cu sare, piper și zahăr.
- 6
Se pune tava cu cartofii pe grătar și se prăjesc timp de 6 minute, întorcându-i din când în când.
- 7
Apoi se unge sparanghelul cu puțin ulei și se așază pe grătar. Se prăjesc 8-10 minute și se întorc de mai multe ori.
- 8
Sparanghelul se așază cu cartofii copți pe farfurii. Roșiile cherry, biluțele de mozzarella și foile de busuioc se distribuie pe acestea și se marinează cu dressing.