Salată cu rodie și fileuri de hering tip Matjes
Valori nutritive
(Per porție)-
666/2777kcal / kJ
-
32 gcarbo-hidrați
-
32 gproteine
-
44 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
666/2777 kcal/kJ,
32 g carbo-hidrați,
32 g proteine,
44 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
1 | rodie |
1 | castravete |
2 | cepe roşii |
sare | |
1 lingură | ceapă verde |
1 lingură | asmățui |
4 bucăți | file de hering tip Matjes |
1 | lămâie bio |
ulei de măsline | |
piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Serviți salata cu cremă de brânză proaspătă cu verdețuri și cu pâine din cereale integrale.
- 2
Se scot sâmburii de rodie.
- 3
Castravetele și ceapa se decojesc, castravetele se taie în cubulețe fine iar ceapa în rondele fine.
- 4
Cubulețele de castravete să sărează și se marinează împreună cu ceapa, ceapa verde tocată și asmățuiul. Fileurile de hering tip Matjes se lasă să se scurgă și se taie în porții adecvate servirii. Lămâia se rade coajă și se stoarce.
- 5
Zeama de castraveți în exces se scurge și cubulețele de castravete sunt amestecate cu sâmburii de rodie.
- 6
Salata se asezonează cu ulei de măsline, zeamă precum și coajă de lămâie și piper și se servește împreună cu fileurile de hering tip Matjes.