Salată cu ridichi și smântână
Ingrediente (2 porții)
2 legături | ridichi roșii |
1 | salată verde |
15 | măsline |
2 | ceapă verde |
1 | castravete lung sau 3 cornișoni |
1 legătură | mărar |
3 linguri | smântână degresată |
sare |
Util
-
Nu rupe sau mărunți frunzele de salată înainte de consum! Păstrează-le cât mai întregi, deoarece prin scurgerea sevei, se pierd enzime și nutrienți. De pe o zi pe alta, o frunză ruptă poate pierde până la 94% din bioflavonoidele valoroase, care previn cancerul.
Preparare
- 1
Speli salata frunză cu frunză și o lași să se scurgă. Cureți și speli ceapa, ridichile și mărarul. Speli castravetele necurățat de coajă și, dacă dorești, îl poți curăța sau nu. Tai salata în fâșii, ceapa și castravetele în rondele, ridichile în felioare, iar mărarul mărunt.
- 2
Pui toate ingredientele într-un bol, presari sare după gust, adaugi smântână și amesteci ușor, cu ajutorul a două furculițe. Ornezi salata cu măsline și o consumi imediat.