Salată de Penne cu șuncă de Parma
Valori nutritive
(Per porție)-
596/2512kcal / kJ
-
60.1 gcarbo-hidrați
-
28.1 gproteine
-
27.3 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
596/2512 kcal/kJ,
60.1 g carbo-hidrați,
28.1 g proteine,
27.3 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
300 g | paste penne |
sare | |
40 g | roșii uscate conservate în ulei |
8 felii | șuncă de Parma |
40 g | măsline negre fără sâmburi |
4 linguri | sos pesto |
3 linguri | oțet balsamic |
piper proaspăt măcinat | |
80 g | brânză Pecorino (alternativ Parmesan) rasă |
Preparare
- 1
Încercați acum salata de paste „Al Marina“. Este foarte simplu să asezonați cu 60 g bucăți de sardele și 1 lingură de capere. Dacă totuși preferați să fie vegetariană, atunci preparați și serviți salata de paste Penne fără șuncă și cu 200 g Rucola.
- 2
Pastele Penne se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare până la consistența „al dente“. Roșiile și șunca de Parma se taie felii, iar măslinele în rondele.
- 3
Pastele se scurg și se colectează apa în care au fiert. Se amestecă sosul Pesto cu 75 ml din apa de fierbere și cu oțetul balsamic. Se amestecă dressing-ul astfel obținut cu pastele, cu fășiile din șuncă de Parma și cu rondelele de măsline. Se asezonează cu sare, piper și zahăr. Salata de paste Penne se servește presărată cu brânză.