Salată de paste și legume
Ingrediente (2 porții)
150 g | paste scurte |
6 | roşii cherry |
1 | dovlecel |
1 | ardei gras |
4 frunze | busuioc |
3 | căţei de usturoi |
5 linguri | ulei măsline extravirgin |
chili | |
sare | |
parmezan ras |
Util
-
După gust, în salată poți adăuga și morcovi, porumb baby, broccoli. Acestea trebuie fierte și apoi trase în ulei.
Preparare
- 1
Într-o tigaie largă se încălzește uleiul. Se adaugă usturoiul tăiat felii și chili. Se prăjeşte la foc mic până usturoiul se înmoaie.
- 2
Se adaugă roşiile tăiate. Se prăjesc roșiile timp de 3 minute, amestecând din când în când. Se scot pe o farfurie.
- 3
Se adaugă în tigaie dovlecelul tăiat bastonașe. Se călește timp de 3 minute. Se scoate peste roșii.
- 4
Se adaugă ardeiul tăiat fâșii. Se scoate și se adaugă peste roșii și dovlecel. Se toarnă peste legume tot uleiul care a rămas în tigaie.
- 5
Peste legumele prăjite se adaugă busuiocul tăiat fâșii.
- 6
Separat, se fierb pastele în multă apă cu sare. Se scurg de apă şi se pun într-un bol. Se pun peste ele legumele prăjite,împreună cu tot sosul pe care l-au lăsat în farfurie. Se adaugă sare şi se amestecă totul. Se lasă la răcit complet.
- 7
Se servește la temperatura camerei, presărată cu parmezan ras.