Salată orientală de linte
Valori nutritive
(Per porție)-
272/1140kcal / kJ
-
19 gcarbo-hidrați
-
10 gproteine
-
18 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
272/1140 kcal/kJ,
19 g carbo-hidrați,
10 g proteine,
18 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
250 g | linte spălată |
1 | cățel de usturoi |
1 | felie de lămâie |
1 | ceapă roșie mică |
90 g | caise uscate, tocate |
1 | ardei gras roșu mic |
1 | ardei gras verde mic |
1 | ardei gras galben mic |
100 g | buchețele de broccoli |
50 g | brânză tare de capră |
2 linguri | semințe prăjite de floarea-soarelui |
1 praf | chimion măcinat |
Dressing:
60 ml | ulei de măsline extravirgin |
2 linguri | coriandru proaspăt, tocat mărunt |
sucul de la 1 lămâie | |
sare | |
piper negru măcinat |
Preparare
- 1
Se pune lintea într-o oală mare, se acoperă cu apă și se dă în clocot, luând spuma cu eventualele impurități de la suprafață. Se adaugă usturoiul descojit, chimionul și lămâia, apoi se micșorează flacăra și se fierbe lintea molcom, până ce este fragedă.
- 2
Între timp, se pun toate ingredientele pentru dressing într-un castron mare și se amestecă bine.
- 3
Se scurge lintea, aruncând usturoiul și lămâia, și se adaugă în castronul cu dressing. Se omogenizează cu grijă.
- 4
Se adaugă ceapa tocată mărunt, caisele tocate, ardeii curățați de semințe și tăiați pătrățele și broccoli; se amestecă. Se presară deasupra brânza de capră și semințele de floarea-soarelui și se servește salata imediat.