Salată de farfalle cu fasole galbenă
Valori nutritive
(Per porție)-
540/2259kcal / kJ
-
24 gproteine
-
23 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
540/2259 kcal/kJ,
24 g proteine,
23 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
300 g | farfalle |
400 g | fasole galbenă congelată |
2 | eșalote |
250 g | șuncă fiartă |
200 g | smântână fermentată |
1 lingură | ulei de rapiță |
1-2 linguri | oțet cu ierburi |
1/4 linguriță | boia dulce |
1/2 legătură | ridichi |
sare | |
piper negru, proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se strecoară, se clătesc sub apă curentă și se scurg bine.
- 2
Se pune fasolea într-o oală, cu 3 crenguțe de cimbru de grădină și 1/2 linguriță sare. Se toarnă deasupra 150 ml apă și se fierbe, acoperită, circa 10 minute. Se lasă să se răcească în apa în care a fiert.
- 3
Se curăță eșalotele de coajă și se toacă mărunt. Se scoate grăsimea de pe șuncă și se taie carnea în fâșii înguste. Pentru dressing, se pun în alt castron smântâna, 2-3 linguri din apa în care a fiert fasolea, ulei de rapiță, 1 lingură oțet cu verdețuri, sare, piper, boia și cimbru de grădină și se amestecă până devin cremoase.
- 4
Se curăță ridichile, se spală și se taie în sferturi. Se toarnă dressingul peste ingredientele salatei și se amestecă. Se potrivește gustul cu sare, piper și oțet. Se aranjează salata în patru farfurii sau boluri și se ornează cu ridichi.