kaufland.ro/retete
Salată caldă de varză albă cu citrice
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
328/1371kcal / kJ
-
29 gcarbo-hidrați
-
7 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
328/1371 kcal/kJ,
29 g carbo-hidrați,
7 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (8 porții)
1 | varză albă mică |
6 | portocale bio |
2 | lămâi bio |
4 | cepe mici |
2 | căței de usturoi |
2 linguri | ulei de floarea soarelui |
3 linguri | zahăr din trestie de zahăr |
100 ml | supă de legume |
4 linguri | ulei de nucă |
2 linguri | rondele de arpagic |
2 linguri | cimbru tocat |
1 lingură | hasmațuchi tocat |
1 linguriță | chimen măcinat |
100 g | nuci |
sare iodată |
Preparare
- 1
Varza albă se taie în sferturi, se îndepărtează cotorul și frunzele exterioare și se taie fâșii fine.
- 2
Se rad portocalele și lămâile, restul de coajă se rade cu un cuțit, se separă fileurile și din rest se stoarce sucul.
- 3
Se curăță ceapa și usturoiul, se taie cubulețe fine și se călesc în puțin ulei încins, într-un tuci de fontă, pe grătar.
- 4
Se adaugă varza albă, se rumenește cu zahăr, se stinge cu supa de legume, se sărează și se lasă să fiarbă 5 - 10 minute, la foc mic.
- 5
Varza albă se rafinează cu ulei de nucă, arpagic, cimbru, hasmațuchi, chimen măcinat, coaja, sucul și fileurile de lămâie și se servește ornată cu nuci.