Salată caldă cu legume
Valori nutritive
(Per porție)-
205/846kcal / kJ
-
14 gcarbo-hidrați
-
4 gproteine
-
14 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
205/846 kcal/kJ,
14 g carbo-hidrați,
4 g proteine,
14 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 legături | morcovi |
2 rădăcini | pătrunjel la cca 30 g fiecare |
150 g | fasole |
1 | fenicul, aprox. 140 g |
2 rădăcini | sfeclă roșie, la cca 100 g |
1 cățel | usturoi |
2 linguri | ulei de măsline |
1 lingură | amestec de ierburi aromatice tocate |
sare de mare, piper amestec măcinat grosier | |
2 lingurițe | muștar cu smochine |
1 linguriță | muștar de Dijon |
3 linguri | oțet de mere |
2 linguri | ulei de nucă |
2 linguri | semințe de pin |
Preparare
- 1
Morcovii și rădăcinile de pătrunjel se curăță, se spală și se taie bucăți. Fasolea și feniculul se curăță și se spală. Feniculul se taie bucăți, iar sfecla roșie în rondele.
- 2
Se decojește usturoiul, se zdrobește și se amestecă cu ulei de măsline, ierburi aromate și legume, se distribuie pe o tavă de copt, se sărează, se condimentează cu piper și se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade (convecție: 180 de grade) timp de cca 15-20 de minute.
- 3
Pentru dressing, se amestecă bine muștarul cu smochine, muștarul de Dijon, oțetul și uleiul de nucă și se asezonează cu sare și piper.
- 4
Semințele de pin se rumenesc fără ulei într-o tigaie antiaderentă. Legumele se lasă să se răcescă, se așează în farfurii, se stropesc cu dressing și se servesc cu semințe de pin presărate pe deasupra.