Salată de bulgur cu ton și radicchio
Ingrediente (4 porții)
1 | salată verde mare |
200 g | bulgur |
1 conservă | ton în ulei (250 g) |
6-7 | roșii cherry |
3 legături | ceapă verde |
100 g | frunze de radicchio |
100 g | măsline |
sare | |
piper | |
zeama de la 1 lămâie | |
cimbru uscat |
Util
-
Când nu ai salată verde, încearcă o altă variantă: salată de porumb dulce cu ton. Iar dacă nu găsești bulgur, prepară salata cu orez săkbatic sau cu arpacaș fiert.
Preparare
- 1
Pui bulgurul într-un vas și torni peste el apă fierbinte, cu 2-3 cm mai mult decât nivelul boabelor. Acoperi vasul și lași bulgurul să se umfle timp de 15-20 de minute, până se umflă și se înmoaie.
- 2
Cu o furculiță, amesteci bine în masa de bulgur, astfel încât boabele să nu adere între ele.
- 3
Speli salata frunză cu frunză, după care o tai fideluță. Speli roșiile și le tai în jumătăți. Cureți ceapa și o tai julien. Poți folosi măslinele fie întregi, fie tăiate în fâșii. Tai în fâșii radicchio.
- 4
Scurgi tonul din conservă și mărunțești peștele.
- 5
Amesteci într-un bol salata, peștele, ceapa și măslinele. Le stropești cu un dressing preparat din uleiul din conservă, zeama de lămâie, cimbru, sare și piper după gust.
- 6
Dacă dorești salata mai picantă, pune ardei iute mic, tăiat foarte fin.