Salată cu boabe de fasole și ciuperci
Ingrediente (6 porții)
0.5 kg | fasole boabe |
1 | ceapă mare roșie |
250 g | ciuperci uscate |
2-3 | castraveți murați |
1-2 | gogoșari murați |
2 | foi de dafin |
0.5 linguriță | boabe de piper |
sare | |
piper alb măcinat | |
2-3 linguri | maioneză |
Util
-
Servești această salată ca atare sau ca garnitură la friptură. O poți îmbogăți cu măsline negre.
Preparare
- 1
Alegi fasolea, o speli și o opărești. Acoperi vasul cu un capac și lași fasolea să se umfle. După 2-3 ore, scurgi apa și pui boabele să fiarbă într-o altă cantitate de apă fierbinte. După 20 de minute, schimbi apa și continui fierberea în apă cu foile de dafin și boabele de piper, până se înmoaie fasolea. Scurgi fasolea și o lași să se răcească.
- 2
Cureți și speli ceapa și ciupercile. Tai mărunt ceapa și o stropești cu zeama de lămâie. Fierbi ciupercile în apă ușor sărată. Cureți gogoșarii de cotor și semințe. Tai în cubulețe castraveții și gogoșarii, iar ciupercile scurse, în felii.
- 3
Amesteci într-un bol fasolea scursă, ceapa, ciupercile, maioneza, murăturile, sare și piper după gust.