Salată asiatică cu tăiței de celofan
Ingrediente (4 porții)
25 g | ciuperci uscate, mix asiatic |
2 | ardei grași galbeni mici |
2 | căței de usturoi |
4 linguri | ulei de susan |
250 g | carne tocată de vită |
4 linguri | sos de soia |
2 lingurițe | Sambal Oelek |
250 g | tăiței de celofan |
250 ml | supă de legume fierbinte |
0.5 legătură | pătrunjel |
2 linguri | zeamă de limetă |
Util
-
A se servi cu arahide prăjite presărate pe deasupra.
Preparare
- 1
Ciupercile se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se lasă la scurs și se taie mărunt. Ardeiul gras se înjumătățește, se curăță, se spală și se taie fâșii fine. Usturoiul de curăță de coajă și se zdrobește, se sotează într-o lingură de ulei până devine sticloasă, se adaugă ardeiul gras, se prăjește încă aprox. 4 min și se scoate.
- 2
Se încinge 1 lingură de ulei în sucul rămas și se prăjește carnea tocată în acesta 5-6 min, se adaugă ciupercile, se prăjește carnea împreună cu acestea încă aprox. 2 min, se condimentează cu 2 linguri de sos de soia și 1 linguriță de Sambal Oelek. Carnea tocată și ardeii grași se lasă la răcit.
- 3
Tăițeii de celofan se lasă la pătruns în supa de legume timp de 5-8 min și se clătesc cu apă rece. Pentru dressing, pătrunjelul se spală, se tamponează și se toacă fin și se amestecă cu uleiul, sosul de soia și sosul Sambal Oelek rămase. Tăițeii de celofan și amestectul de legume și carne tocată se amestecă cu dressingul și se servesc.