kaufland.ro/retete
Salată de andive cu mere și blue cheese
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (2 porții)
3 | andive |
2 | mere |
10 | nuci |
100 g | blue cheese |
2 linguri | ulei de măsline |
pătrunjel | |
1/2 | lămâie |
sare |
Preparare
- 1
Se pun andivele într-un vas cu apă și gheață și se lasă 20 de minute pentru a deveni crocante. Se scot, se desfac frunză cu frunză, se usucă cu un servețel și se așază pe un platou.
- 2
Între timp, se prăjește miezul de nucă într-o tigaie antiaderentă, fără ulei. Se scoate și se amestecă cu merele curățate de coajă și tăiate cubulețe și cu brânza ruptă în bucăți mici.
- 3
Pentru dressing se amestecă o lingură de ulei, zeama de la o jumătate de lămâie și un praf de sare. Se toarnă peste ingrediente și se amestecă bine.
- 4
Se așază salata pe frunzele de andivă și se servește imediat.