Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Salată a la rousse raw vegan
© RawCoco

Salată a la rousse raw vegan

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 236/​987
    kcal / kJ
  • 18.2 g
    carbo-hidrați
  • 8.4 g
    proteine
  • 16.1 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    236/987 kcal/kJ, 18.2 g carbo-hidrați, 8.4 g proteine, 16.1 g grăsimi

Ingrediente (1 porție)

Pentru salată:

100 g baby morcov
100 g mazăre (crudă)
30 g castraveciori muraţi
30 g gogoșari murați
20 g măsline verzi, fără sâmburi
20 g porumb
sare
piper

Pentru maioneză:

100 g caju hidratat
1-2 bucăți curmale
1 cățel usturoi
10 ml zeamă de lămâie
0.5 linguriță turmeric
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
30 ml apă

Decor:

boabe de porumb
mazăre
pătrunjel
măsline verzi

Util

  • Turmericul sau șofranul indian este un condiment de origine indiană plin de antioxidanți. Este recunoscut că având un puternic efect anti-inflamator, având, de asemenea, proprietăți antivirale și antibacteriene. Turmericul ajută la: reducerea nivelului de colesterol, controlul diabetului, menținerea unei greutăți optime.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: Nucile de caju se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minim 1 oră sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.

    2

Se taie cubuleţe morcovul, castraveţii, gogoşarii şi măslinele și se pun într-un bol, împreună cu mazărea și porumbul.

    3

Se prepară maioneza mixând nucile de caju, curmalele, zeama de lămâie, turmericul, uleiul de măsline, apa, sarea şi piperul.

    4

Într-un bol se amestecă legumele cu maioneza obţinută.

    5

Se montează salata într-o formă (inel culinar) sau într-un vas.

    6

Se decorează cu măsline verzi, pătrunjel, boabe de porumb, mazăre şi se lasă la frigider minimum 30 de minute.

    7

Se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.