Salată a la rousse raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
236/987kcal / kJ
-
18.2 gcarbo-hidrați
-
8.4 gproteine
-
16.1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
236/987 kcal/kJ,
18.2 g carbo-hidrați,
8.4 g proteine,
16.1 g grăsimi
Ingrediente (1 porție)
Pentru salată:
100 g | baby morcov |
100 g | mazăre (crudă) |
30 g | castraveciori muraţi |
30 g | gogoșari murați |
20 g | măsline verzi, fără sâmburi |
20 g | porumb |
sare | |
piper |
Pentru maioneză:
100 g | caju hidratat |
1-2 bucăți | curmale |
1 cățel | usturoi |
10 ml | zeamă de lămâie |
0.5 linguriță | turmeric |
2 linguri | ulei de măsline |
sare | |
piper | |
30 ml | apă |
Decor:
boabe de porumb | |
mazăre | |
pătrunjel | |
măsline verzi |
Util
-
Turmericul sau șofranul indian este un condiment de origine indiană plin de antioxidanți. Este recunoscut că având un puternic efect anti-inflamator, având, de asemenea, proprietăți antivirale și antibacteriene. Turmericul ajută la: reducerea nivelului de colesterol, controlul diabetului, menținerea unei greutăți optime.
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Nucile de caju se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minim 1 oră sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se taie cubuleţe morcovul, castraveţii, gogoşarii şi măslinele și se pun într-un bol, împreună cu mazărea și porumbul.
- 3
Se prepară maioneza mixând nucile de caju, curmalele, zeama de lămâie, turmericul, uleiul de măsline, apa, sarea şi piperul.
- 4
Într-un bol se amestecă legumele cu maioneza obţinută.
- 5
Se montează salata într-o formă (inel culinar) sau într-un vas.
- 6
Se decorează cu măsline verzi, pătrunjel, boabe de porumb, mazăre şi se lasă la frigider minimum 30 de minute.
- 7
Se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.