Rulouri din varză Wirsing și cod cu mămăligă cremoasă
Valori nutritive
(Per porție)-
393/1647kcal / kJ
-
31.1 gcarbo-hidrați
-
26.4 gproteine
-
17.4 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
393/1647 kcal/kJ,
31.1 g carbo-hidrați,
26.4 g proteine,
17.4 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
8 | frunze mari de varză Wirsing |
sare | |
400 g | file de cod |
5 linguri | pesmet |
1 | ou |
40 g | roșii uscate |
1 lingură | capere mici |
2 linguri | mix de ierburi tocate (de ex. cimbru, pătrunjel, asmățui) |
puțin | suc de lămâie |
sare, pipe proaspăt măcinat | |
2 linguri | ulei vegetal |
400 ml | supă |
300 ml | lapte |
1 | cățel usturoi |
1 | frunză de dafin |
70 g | mălai |
câteva | ace tăiate de rozmarin |
2-4 cl | vin de Porto |
2-3 linguri | agent de îngroșare negru |
1-2 lingurițe | muștar puțin iute |
Suplimentar:
ață de bucătărie |
Util
-
Rulourile din cod se pot pregăti și umple deja de dimineață. pentru sos și mămăligă se pot cântări toate ingredientele deja în prealabil.
Preparare
- 1
Varza Wirsing se spală, se curăță, se scot cotoarele sau se taie plat și se opărește în apă cu sare. Fileul de pește se spală, se usucă prin tamponare, se pasează cu pesmetul și oul la mixer. Roșiile se taie cubulețe, se adaugă caperele și ierburile și umplutura se condimentează cu suc de lămâie, sare și piper. Se suprapun câte 2 frunze de varză de Wirsing una peste cealaltă, se distribuie umplutura pe acestea, se îndoaie marginile și se rulează strâns. Rulourile se fixează cu ață de bucătărie și se prăjesc în ulei încins, pe toate părțile.
- 2
Se toarnă supa, se dă în clocot și se fierbe cu capac, aprox. 25-30 minute. Laptele se dă în clocot cu 300 ml apă împreună cu usturoiul curățat și foaia de dafin. Se presară mălaiul, se dă în clocot, se fierbe aprox. 1 minute și ulterior se lasă să se pătrundă aprox. 20 minute. Se amestecă din când în când. Se scot usturoiul și foaia de dafin, mămăliga se rafinează cu rozmarin și se condimentează cu sare și piper.
- 3
Rulourile se scot din sos și se pun la cald. Sosul se rafinează cu vin de Porto, se îngroașă cu agentul de îngroșare și se condimentează cu sare, piper, rozmarin și muștar. Rulourile și sosul se așează cu mămăliga pe farfurie, se ornează după gust cu ierburile și se servesc.