Rulouri de pește cu spanac și țelină
Ingrediente (5 porții)
800 g | file de cod |
2 | lămâi |
300 g | frunze de spanac |
1 | țelină |
1 | ceapă |
10 | măsline verzi umplute cu gogoșari |
50 g | smântână |
1 lingură | amidon |
50 ml | ulei |
sare | |
piper negru măcinat | |
1 legătură | pătrunjel verde |
Preparare
- 1
Dupa ce dezgheţi fileurile, le speli și le cureți de eventualele oase. Le usuci între șervete și le stropești cu zeamă de lămâie. Le presari cu sare și piper și le lași la rece ¼ oră.
- 2
Cureți și speli legumele. Tai ceapa mărunt, iar măslinele în rondele. Dai țelina pe răzătoarea mare. Călești ceapa în untul topit, apoi adaugi țelina și, după ce s-au înmuiat și au scăzut, pui măslinele. Stingi focul, lași să se răcească legumele, după care pui smântâna, amidonul, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust.
- 3
Pe fiecare bucată de file, pui câteva frunze de spanac și câte o lingură de umplutură. Rulezi și prinzi rulourile cu scobitori.
- 4
Le așezi într-o tăviță cu ulei, le ungi cu uleiul rămas și le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, ½ oră.