Ruladă de vită nemțească (à la Württemberg)
Valori nutritive
(Per porție)-
630/2640kcal / kJ
-
49 gcarbo-hidrați
-
47 gproteine
-
27 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
630/2640 kcal/kJ,
49 g carbo-hidrați,
47 g proteine,
27 g grăsimi
Ingrediente (6 Porție)
6 | fripturi mari de vită |
8 lingurițe | muștar |
2 | cepe mici |
6 | castraveți cornișon |
100 g | cubulețe de slănină |
2 linguri | ulei |
50 ml | smântână |
2 linguri | agent de îngroșare de culoare închisă |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Fripturile de vită se usucă prin tamponare, se bat cât să se subțieze ca să fie mai ușor de rulat, se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se ung pe partea de sus cu 6 lingurițe de muștar.
- 2
Cepele se curăță, se taie cubulețe împreună cu castraveții cornișon, se amestecă cu slănina și se distribuie pe fripturile de vită.
- 3
Fripturile cu compoziția pe ele se rulează, deschizăturile se sigilează cu bețe de frigărui mici din lemn și se prăjesc în ulei încins, pe toate părțile.
- 4
Smântâna se amestecă în sosul de ruladă, se îngroașă cu agent de îngroșare, se condimentează cu condimentele și restul de muștar.
- 5
Sosul și ruladele se așază într-o farfurie și se pot servi cu varză roșie și găluște. Se ornează cu felii de mere și ierburi, după gust.