Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Ruladă cu mure și mascarpone
© Burda România

Ruladă cu mure și mascarpone

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (10 porții)

Pentru aluat:

4 ouă
4 linguri zahăr
3 linguri făină
1 lingură cacao
0.5 plic zahăr vanilat bourbon

Pentru cremă:

125 g mascarpone
125 g frișcă
100 g zahăr pudră
0.5 plic zahăr vanilat bourbon
câteva linguri de dulceață de mure

Pentru glazură:

125 g ciocolată
50 ml frișcă lichidă
25 g unt

Util

  • Poți pregăti prăjitura și cu afine, în funcție de gust și de sezon.


Preparare

    1

Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă cu 3 linguri de zahăr, iar gălbenușul îl freci cu 1 lingură de zahăr și cu zahărul vanilat. Unești cele 2 compoziții, cerni deasupra cacao amestecată cu făină, întinzi compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dai tava la cuptor, la foc potrivit. Când e gata, scoți tava, lași foaia la răcit și așezi peste ea crema pregătită.

    2

Pregătești crema astfel: bați frișca spumă și încorporezi în ea brânza mascarpone, nu înainte de a o bate spumă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. Mixezi bine și așezi un strat uniform pe foaia de ruladă. Deasupra pui câteva linguri de dulceață de mure (sau de afine), rulezi ușor și o ții la frigider timp de 1 oră.

    3

Acoperi prăjitura cu glazură de ciocolată și o decorezi cu grătar de ciocolată albă.