Ruladă cu mure și mascarpone
Ingrediente (10 porții)
Pentru aluat:
4 | ouă |
4 linguri | zahăr |
3 linguri | făină |
1 lingură | cacao |
0.5 plic | zahăr vanilat bourbon |
Pentru cremă:
125 g | mascarpone |
125 g | frișcă |
100 g | zahăr pudră |
0.5 plic | zahăr vanilat bourbon |
câteva linguri de dulceață de mure |
Pentru glazură:
125 g | ciocolată |
50 ml | frișcă lichidă |
25 g | unt |
Util
-
Poți pregăti prăjitura și cu afine, în funcție de gust și de sezon.
Preparare
- 1
Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă cu 3 linguri de zahăr, iar gălbenușul îl freci cu 1 lingură de zahăr și cu zahărul vanilat. Unești cele 2 compoziții, cerni deasupra cacao amestecată cu făină, întinzi compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dai tava la cuptor, la foc potrivit. Când e gata, scoți tava, lași foaia la răcit și așezi peste ea crema pregătită.
- 2
Pregătești crema astfel: bați frișca spumă și încorporezi în ea brânza mascarpone, nu înainte de a o bate spumă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. Mixezi bine și așezi un strat uniform pe foaia de ruladă. Deasupra pui câteva linguri de dulceață de mure (sau de afine), rulezi ușor și o ții la frigider timp de 1 oră.
- 3
Acoperi prăjitura cu glazură de ciocolată și o decorezi cu grătar de ciocolată albă.