Ruladă involtini din pește învelite în șuncă
Valori nutritive
(Per porție)-
400/1675kcal / kJ
-
35 gcarbo-hidrați
-
36 gproteine
-
11 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
400/1675 kcal/kJ,
35 g carbo-hidrați,
36 g proteine,
11 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
8 bucăți | file de eglefin |
1 lingură | zeamă de lămâie |
sare | |
piper praspăt măcinat | |
8 felii | bacon |
3 linguri | verdețuri asortate |
1 lingură | ulei vegetal |
160 g | orez integral |
1 | cepe hașme |
1 linguriță | unt |
75 ml | vin alb sec |
250 ml | supă de legume |
1 linguriță | amidon alimentar |
3 linguri | brânză mascarpone |
Preparare
- 1
Peștele se spală, se usucă apăsând ușor și se stropește cu zeamă de lămâie, se sărează și se pipărează.
- 2
Fileurile se așază deasupra baconului și se presară cu 2 linguri de verdețuri. Fileurile se rulează în mici rulade, se fixează cu țepușe și se prăjesc pe toate părțile în uleiul încins timp de circa 4 minute.
- 3
Orezul se lasă la fiert timp de 30 până 35 minute în apă cu puțină sare. Ruladele se așază într-o formă termorezistentă și se gătesc în cuptorul preîncălzit la 180 grade (cu recircularea aerului cald: la 160 grade) pentru 10 până la 12 minute.
- 4
Pentru sos ceapa hașme se curăță de coajă, se taie în cubulețe fine și se înăbușe timp de circa 4 minute în untul încins, se toarnă vin și supă de legume, se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă mărunt pentru circa 10 minute.
- 5
Amidonul se amestecă cu puțină apă iar sosul se îngroașă cu acesta. Sosul se asezonează cu brânza Mascarpone și cu restul verdețurilor și se condimentează cu sare și piper. Se adaugă orezul și sosul lângă ruladele involtini din eglefin învelite în șuncă, acestea putând fi decorate după gust cu fire de mărar și se servește.