Ruladă de fașirt în tavă de chec
Ingrediente (8 Porție)
250 g | carne tocată de porc |
250 g | carne tocată de vită |
2 | cepe albe |
3 căței | usturoi |
1 | ou |
1 linguriță | muștar |
1 vârf de cuțit | piper |
sare | |
1 vârf | nucșoară |
2 linguri | untură de porc |
Pentru umplutură:
3 | ouă fierte tari |
mărar | |
pătrunjel | |
făină | |
ulei de floarea-soarelui |
Preparare
- 1
Carnea o treci de două ori prin maşina de tocat.
- 2
O condimentezi cu sare, nucşoară şi piper şi căleşti ceapa tocată mărunt câteva minute, într-o tigaie cu puţină untură de porc sau ulei, la foc mic.
- 3
Laşi să se răcească, transferi într-un bol în care adaugi: muştarul, un ou, ceapa călită şi căţeii de usturoi zdrobiţi.
- 4
Truc. Pune în compoziţie şi o lingură de untură de porc sau zeamă de carne, dacă ai. Îi va da gustul tradiţional.
- 5
Iei o tavă de chec (nu de cozonac) şi o tapetezi, fie cu hârtie de copt, fie cu ulei şi făină. Pui jumătate de compoziţie în tavă, adaugi cele trei ouă fierte, întregi şi acoperi cu restul de compoziţie.
- 6
Ungi pe deasupra rulada de fașirt cu un galbenuş de ou subţiat cu apă.
- 7
Coace rulada de carne la 175° în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute, sau până se rumeneşte.
- 8
Bine de ştiut. Poţi coace şi în baie de apă, atunci timpul de gătire este de aproximativ 50 de minute. Pentru aceasta, pui tava de chec într-o altă tavă cu pereţii adânci, pe care o umpli cu apă trei sferturi, sub buza tăvii. în acest mod, nu mai e nevoie să căleşti carnea înainte (elimini pasul 2 din reţetă).