Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ruladă de fașirt în tavă de chec

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 Porție)

250 g carne tocată de porc
250 g carne tocată de vită
2 cepe albe
3 căței usturoi
1 ou
1 linguriță muștar
1 vârf de cuțit piper
sare
1 vârf nucșoară
2 linguri untură de porc

Pentru umplutură:

3 ouă fierte tari
mărar
pătrunjel
făină
ulei de floarea-soarelui

Preparare

    1

Carnea o treci de două ori prin maşina de tocat.

    2

O condimentezi cu sare, nucşoară şi piper şi căleşti ceapa tocată mărunt câteva minute, într-o tigaie cu puţină untură de porc sau ulei, la foc mic.

    3

Laşi să se răcească, transferi într-un bol în care adaugi: muştarul, un ou, ceapa călită şi căţeii de usturoi zdrobiţi.

    4

Truc. Pune în compoziţie şi o lingură de untură de porc sau zeamă de carne, dacă ai. Îi va da gustul tradiţional.

    5

Iei o tavă de chec (nu de cozonac) şi o tapetezi, fie cu hârtie de copt, fie cu ulei şi făină. Pui jumătate de compoziţie în tavă, adaugi cele trei ouă fierte, întregi şi acoperi cu restul de compoziţie.

    6

Ungi pe deasupra rulada de fașirt cu un galbenuş de ou subţiat cu apă.

    7

Coace rulada de carne la 175° în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute, sau până se rumeneşte.

    8

Bine de ştiut. Poţi coace şi în baie de apă, atunci timpul de gătire este de aproximativ 50 de minute. Pentru aceasta, pui tava de chec într-o altă tavă cu pereţii adânci, pe care o umpli cu apă trei sferturi, sub buza tăvii. în acest mod, nu mai e nevoie să căleşti carnea înainte (elimini pasul 2 din reţetă).